Bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü yada mama ile beslenirler. 6 ay bittikten sonra bebek için ek gıdanın başlama süresi olur. Anne için en heyecanlı durumlardan bir tanesi bebeğe vereceği ilk ek gıda olmaktadır. Bazı ebeveynler çocuğun ilk ağzına aldığı tadın sebze türü olması için ve sebzeyi sevmesi için denemeyi bir sebze ile yaparlar.
Bebekler Ne Zaman Armut Yiyebilir?
Ancak bu konuda bebeğin doktoruna da bilgi vererek ya da doktorun önerilerini alarak ilk yiyeceği besinin armut olması tam da anne adayının istediği gibi ağız tadında ne ekşi ne de tatlı olmasına yardımcı olacaktır. İlk ağzına aşırı tatlı besinler verilen bebeklerin bir sonrasında daha az tatlı bir besin verildiği zaman pek isteyerek yemeyecekleri mantıklı olmaktadır.
Ne olursa olsun bebeğe ilk besini verildikten sonra üç gün kuralına uyulmalıdır. Armutun bebek için bilinen ve belli bir alerji yapma durumu olmasa bile bebeğe armut verildikten sonra üç gün boyunca sadece armut verilmeli ve armut ile beraber başka bir besin verilmemelidir. Bebekte üç gün anormallik görülmediği takdirde sonra ki besine de yine üç gün denemeli olacak şekilde geçiş yapılabilir.
Bebeğe Armut Nasıl Verilir?
Bebek 6 ayı tamamladıktan sonra ilk besini olarak kesin armut verilmeye karar verildikten sonra armudun iyisi ve etlisi seçilir. Bu seçimi armudun tam mevsiminde yapmak önemlidir. Genel olarak bebeğe ne besin verilirse zaten mevsiminde olanlar tercih edilmelidir. Armudu ilk olarak iyice yıkamak bunu bol su ile yapmak gerekir. Ardından kabukları çıkarılır ve bebekler için özel rende olan cam rende ile armut güzelce rendelenir. Sert bir yeri kalmadan rendeden çıkan armudun püreleri bir çay kaşığı ya da tatlı kaşığı yardımıyla bebeğe verilir. İlk gün için bebeğe aşırı miktarda değil de bir kaç tatlı kaşığı vermek yeterli olacaktır. Kıvam artırma durumu sonra ki günler ve yavaş yavaş olmalıdır.
Armutun Bebeğe Faydaları
Eğer armutun faydaları düşünülecek olursa bebeğe ilk besin olarak vermek gerçekten mantıklı bir karar olur. Çünkü armudun bebeklerin gelişimi üzerinde çok fazla etkisi vardır. Kemik gelişimine olumlu yönde etki ettiği ve bebeğin kemiklerini geliştirdiği bilinir. Soğuk algınlığına benzer kış hastalıklardan vücudu korur. Aynı zamanda oldukça zengin bir lif kaynağı olmaktadır. Ayrıcalıklı olarak ağrı kesici özelliği olması da armudun faydaları arasında bilinmektedir. Bebekler ve çocuklar için vücuda yeterli C vitamini alımını sağlamaktadır. Çünkü C vitamini bakımından iyi bir bünyesi vardır.