Armut İshal Yapar Mı?

Anavatanı Asya olan ve içerdiği mineral ve vitaminler bakımından, vücut için oldukça yararlı olan meyveler arasında yer alan armut  ishal yapar mı? Armutun faydaları ele alındığında,  genel sağlık açısından oldukça yararlı olduğunu,  birçok hastalığın önlenmesi konusunda vücudun çalışma sistemine önemli faydalarının bulunduğunu görebiliriz. İçeriğindeki  B, E ve K vitamini, sağlık açısından oldukça önemli vitaminlerdir. Lif bakımından da oldukça zengin olan armut,  sindirim sistemini rahatlatıcı etkiye sahip bir meyvedir.

Yüksek rakımlı yerlerde daha iyi yetişen armut,  düzenli bir şekilde tüketilmesi gereken meyvelerden birisidir.

Armut İshal Yapar Mı?

Armut ishal yapar mı?

Kararlı tüketildiğinde herhangi bir yan etkisi bulunmayan armut,  aşırı tüketimlerde, her gıdada olduğu gibi bazı  rahatsızlıklar ortaya çıkarabilir. Bunlardan birisi de,  ishal rahatsızlığıdır. Yani aşırı tüketimden uzak durulmalı,  kararında tüketilmelidir. Kararında tüketildiğinde, ishal gibi bir rahatsızlığa neden olmamaktadır.

Armut neye iyi gelir?

  • Bağırsaklarda bulunan kurtlarının düşmesine yardımcı olan armut, aynı zamanda sindirim sistemine karşı oldukça yararlı bir meyvedir.
  • Vücuttaki salgı bezlerinin verimli ve aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı olan armut, kansızlık yani anemi hastalığına karşı da etkilidir.
  • Kanda bulunan mikropların temizlenmesine yardımcı olan armut, yüksek tansiyon hastalarına  tavsiye edilen meyvelerden birisidir.
  • Vücuttaki asit ve toksinleri tahliye etme özelliğine sahip olan armut, bu sayede kanın zehirlenmesini sağlamaktadır.
  • Romatizmadan kireçlenmelere, eklemsel ağrılara ve damla hastalığına karşı yararları bilinmektedir.
  • İçeriğinde yüksek şeker bulunmasına rağmen, şeker hastalarına zararı bulunmamaktadır. Yenilen besinlerin kolay bir şekilde, hazmedilmesi yardımcı olur.
  • Tükürük bezlerinin daha iyi çalışmasına yardımcı olması da, armutun faydaları arasında yer almaktadır.
  • Böbrek taşları ve kumları için, kaynatılmış armut kurusunun suyunu aç karnına içmek faydalıdır.
  • Yaz aylarında vücuda ferahlık veren özelliğe sahip olan armut, düzenli bir şekilde tüketildiğinde vücut ateşine karşı yararlı bir meyvedir.
  • Bel soğukluğu ve mesanede bulunan enfeksiyonlara karşı da, yararlı meyveler arasındadır.
  • Zihinsel yorgunluğu giderici etkisi de, armutun faydaları arasında önemli bir yer tutmaktadır.

Kısaca Armut ishal yapar mı?

Başta ülkemiz olmak üzere dünya genelinde en fazla tüketilen meyveler arasında yer alan armut,  sindirim sisteminden zihinsel yorgunluğu, böbreklerden tükürük bezlerine kadar, birçok önemli faydası bulunan meyvelerden birisidir. Her besin maddesinin aşırı tüketiminde birtakım olumsuzluklar meydana geldiği gibi, armutun aşırı tüketilmesinde de ishal problemi baş gösterebilmektedir. Bu nedenle armut tüketiminde aşırıya gidilmemesi,  ishal gibi bir problemle karşılaşmamak için gereklidir.